„Savivaldybė kiekvienais metais žada, kad jau taisys. Rudenį ir jūs rašėte, kad pavasarį jau taisys. Visgi, susisiekus su savivaldybe, paaiškėjo, kad projektas dar nepatvirtintas ir pradžia neaiški. Tikėtina, kad ne šiais metais.

Toje vietoje kenčia tūkstančiai vilniečių. Kasdien važiuojame ten ir praktiškai kasdien matome po nedidelę avariją. Bet kažkaip savivaldybei nepavyksta pajudėti į priekį.

Įdomu, kurį tiltą greičiau sutvarkys – ar Baltimorėje neseniai sugriuvusį, ar Valakampių“, – ironizuoja Povilas.

Ir iš tiesų, dar spalį buvo žadėta, kad pavasarį darbai jau prasidės, tačiau iki šiol ten nieko nevyksta.

„Delfi“ kreipėsi į savivaldybę su klausimu, kodėl tilto remontas vis nukeliamas. Savivaldybės ryšių su žiniasklaida specialistas Gabrielius Grabinskas aiškina, kad buvo būtina atlikti papildomus skaičiavimus, tačiau darbai turėtų prasidėti jau netrukus.

„Atliekant tilto laikomosios galios skaičiavimus buvo nustatyta, kad vidurinių sijų laikomoji galia neatitinka normų, todėl būtina atlikti papildomus skaičiavimus ir projektavimo darbus. Visgi projekto rengimas turėtų būti užbaigtas dar iki vasaros, darbus planuojama pradėti šiemet, o užbaigti kitąmet“, – „Delfi“ teigė jis.

Valakampių tiltas pastatytas prieš daugiau nei 50 metų – 1972-aisiais metais. 2021 metų vykdomos ekspertizės metu paaiškėjo, kad tiltui reikalingas remontas, reikia sustiprinti jo perdangą. Tada nuspręsta, kad iki remonto bus ribojamas tiltu važiuojamų transporto priemonių svoris. Pirmoji eismo juosta buvo skirta tik viešajam transportui.

Anksčiau tiltą buvo planuota suremontuoti iki 2022 metų pabaigos.

Norite pranešti naujieną ar išsakyti nuomonę? Kviečiame rašyti el. paštu pilieciai@delfi.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)