Bauda atėjo už stovėjimą adresu Grostonas 1, Rygoje, prie „Maxima XXX“ parduotuvės. Ji atėjo per skolos išieškotojus, kas ją dar padvigubino.

Kreipiausi į parduotuvę Latvijoje, kurie man atsakė (latviškai), kad jie tik nuomojasi patalpas, todėl negali suteikti klientams nemokamų stovėjimo vietų.

Kreipiausi į stovėjimo administratorių, kuris atsakė, kad iš tikrųjų galėjau stovėti 1,5 val. nemokamai (stovėjau tik 59 min), bet turėjau kažką sumaigyti stovėjimo kioske, o kadangi nesumaigiau, bauda yra pagrįsta.

Kreipiausi ir į Lietuvos „Maxima“ parduotuvę (penktadienį), bet kol kas jie nieko neatsakė.

Suprantu, kad svetimoje šalyje taisyklės gali skirtis, tačiau niekada neteko matyti mokamo stovėjimo parduotuvės klientams. Niekada nebūčiau spėjusi, kad atvykdama apsipirkti parduotuvėje, kurioje išleidžiu šimtus eurų, turiu susimokėti ir už stovėjimą.

Juolab, kad paaiškėjo, jog ir neturėjau mokėti, nes turėjau 1,5 val. nemokamo laiko, o stovėjau tik 59 minutes (pagal skolos išieškotojų atsiųstas baudą pagrindžiančias nuotraukas). Bet tas nemokamas laikas nėra nemokamas jei nenueini prie kiosko ir ten neužsiregistruoji.

Tokios tvarkos niekada nemačiau nei prie vienos parduotuvės, tai kaip aš galėjau atspėti, kad ten bus tokia ypatinga tvarka? O jie paskui siunčia ne 5, ne 10, o 25 eurų baudą, kuri padvigubėja dėl to, kad siunčia iš karto per išieškotojus. Čia yra tikrų tikriausias pasipelnymas iš nekaltų žmonių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)